2013.06.13. 22:00
Bodzaszörp
Azt ígértem, ha finom lesz érkezik a recept is. Finom lett!
Házi bodzaszörp
25 db szépen kinyílt bodzavirágernyő
2 kg kristálycukor
2 l víz
5 db citromkarika
2 szál menta levelestül
1 evőkanál citromsav
A bodzavirágokat, a mentalevelekkel és a citromkarikákkal 2 - 3 napig áztatjuk a vízben fedővel lefedve. Amikor a bodza már átadta az illatát a víznek, leszűrjük, belezúdítjuk a cukrot és a citromsavat, és addig főzzük, amíg szörp sűrűségű nem lesz. Befőttesüvegekbe öntjük, és lezárjuk. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, száraz dunsztba tesszük, amíg kihűl, de ennél a mennyiségnél hűtőben is eláll, mert olyan finom, hogy hamar a végére érünk. Mentalevéllel és jégkockával, ásványvízzel hígítva tálaljuk. Íme a bigyói bodzaszörp!
Szólj hozzá!
Címkék: bodzaszörp
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Legfrissebb kommentek