Zsazsa60 2013.06.13. 22:00

Bodzaszörp

Azt ígértem, ha finom lesz érkezik a recept is. Finom lett!

Fénykép0780a.jpg
Házi bodzaszörp
25 db szépen kinyílt bodzavirágernyő
2 kg kristálycukor
2 l víz
5 db citromkarika
2 szál menta levelestül
1 evőkanál citromsav

A bodzavirágokat, a mentalevelekkel és a citromkarikákkal 2 - 3 napig áztatjuk a vízben fedővel lefedve. Amikor a bodza már átadta az illatát a víznek, leszűrjük, belezúdítjuk a cukrot és a citromsavat, és addig főzzük, amíg szörp sűrűségű nem lesz. Befőttesüvegekbe öntjük, és lezárjuk. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, száraz dunsztba tesszük, amíg kihűl, de ennél a mennyiségnél hűtőben is eláll, mert olyan finom, hogy hamar a végére érünk. Mentalevéllel és jégkockával, ásványvízzel hígítva tálaljuk. Íme a bigyói bodzaszörp!

Fénykép0784a.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bigyosagok.blog.hu/api/trackback/id/tr505360527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása