Zsazsa60 2013.06.02. 19:09

Cukkini-hiradó

Idén úgy tűnik, a cukkini lesz kertünk sztárja!
Április 27-én ültettük el a bio-cukkini magokat egy méteres sor és 80 centis tőtávolságra. Május 11-én pedig már kedves, friss zöld palánták sorakoztak a fogadásomra, Kedvesemmel együtt.

cukkini1.jpg
Most próbálkozom először ezzel a tökfélével, de mindenkit bíztatok rá az elmúlt hetek tapasztalatai után. Négy sor cukkininknak ugyanis cseppet sem árt a sok eső, ellentétben a többi veteménnyel, amik bizony fázósan húzzák össze magukat, hiányolva a napsütést. Talajban nem válogatós, fényigényes, de gyenge árnyékot is elvisel, és ahogy olvasom, zsenge terméseket, csak nagy vízigényének kielégítésekor várhatunk. Ezt olvasva már nem csodálkozunk, hogy rendületlenül fejlődik, és számára a májusi eső valóban aranyat ért. Már csak azt várjuk gyermeki örömmel, hogy mikor kezd virágozni.
Közben receptek után kutatok, kedvenc könyvemet, a Napsütötte Toszkánát lapoztam fel, hogy a nyári receptek között rábukkanjak a cukkinivirág elkészítésének módjára. Első,állítólag enyhén dióízű cukkinivirágunkat Frances Meyes útmutatásával fogom feltálalni ebédre egy szép nyári napon. Ha igaz, hogy a gazda szeme hizlalja a cukkinivirágot, akkor rajtunk nem múlik, hogy minél előbb eljöjjön ez a nap!

cukkini.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bigyosagok.blog.hu/api/trackback/id/tr635340667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jani57 2013.06.03. 17:45:52

Ti nagy cukkinitermelők vagytok.

Én négyőnknek 3 vagy 4 tövet szoktam vetni és doszt elég.
Mindegy, ha már ennyi van locsolgassad szorgalmasan mert attól nő. Ha beindul ez a 20 tő minden jó ismerősnek ajándékozhattok sok-sok cukkinit :))

Zsazsa60 · http://bigyosagok.blog.hu/ 2013.06.03. 17:51:20

Köszönjük Jani!

Úgy legyen! És ha még mindig marad belőle - bár sok jó ismerősünk van, kimegyünk cukkinit árulni a piacra :)
süti beállítások módosítása